Kompetencia fejlesztő tréningek - 360-as vizsgálat

360-as vizsgálat

REÁLIS VISSZAJELZÉS MAGUNKNAK, MAGUNKRÓL

A 360 fokos termékek célja, hogy az egyén a saját magáról adott értékelés, illetve a mások által nyújtott visszajelzés révén pontosabb képet kapjon önmagáról, valamint ezen keresztül a szervezet is egy reálisabb képet alakíthasson ki. Ez mind az egyén munkával összefüggő viselkedéséről, mind a csoportban betöltött szerepéről információval szolgál, és ezáltal képes javítani a munkahelyi eredményességet. A riport eredményeire alapozva fejlesztési tervek dolgozhatók ki.

Alaptípusai:
►Egyéni 360 fokos értékelés
►Csoportos 360 fokos értékelés

 

Az alábbi négy kérdőívtípus létezik:

LEADERVIEW 360
A felső- és középvezetők számára készült eszköz kifejezetten a vezetői kompetenciák felmérésére, 7 kritikus fontosságú kompetenciára fókuszálva:
►Tervezés
►Problémamegoldás
►Irányítás
►Önmenedzselés
►Kapcsolatok irányítása
►Kommunikáció
►Vezetés

MANAGERVIEW 360
A közép és felsővezetők számára készült eszköz az általános menedzsment képességek és fejlesztési szükségletek 20 különböző (pl. vezetői interperszonális, kommunikációs, problémamegoldó) kompetencia mentén történő elemzésére.

EMOTIONAL INTELLIGENCEVIEW 360 a következő területek meghatározó kompetenciáit méri:
►Önmenedzselés
►Kapcsolat-menedzselés
►Kommunikáció
A szöveges riport segít az önismeret területén, továbbá a kapcsolattartási képesség fejlesztésében is.
Az Emotional Intelligence View 360 sikeresen használható coaching folyamatban, illetve vezetői és szakmai fejlesztési programokban.
Az Emotional Intelligence View 360 kidolgozója KENNETH M. NOWACK, Ph.D., okleveles pszichológus és kutató, akinek kiemelkedő munkássága kiterjed a 360 fokos felmérések, az érzelmi intelligencia és a munkahelyi egészség területére is.

CUSTOME VIEW 360
A 360 fokos felmérések által mért kompetenciák köre olykor nem fedhető le a standard, előre kialakított kompetenciaszettek mentén. Ilyenkor lehetőség van a szervezet speciális igényei szerint testreszabni a 360 fokos értékelést. Ezzel a kompetenciák kisebb tartalmi, elnevezésbeli módosítása, finomhangolása lehetővé válik, de végső soron akár a teljes kompetenciaspektrum egyedi felépítése is kivitelezhető.

MILYEN EREDMÉNYEKKEL SZOLGÁL EGY FELMÉRÉS?
A kérdőív kitöltését követően a rendszer automatikusan és azonnal képes az eredmények generálására a megadott szempontok alapján, mind nyerspontok, mind pedig standardizált értékek mentén:
• összefoglaló a kompetenciákon kapott értékelések összesítése alapján
• az eredmények kompetenciaelemek szerinti bontásban történő bemutatása
• demográfia jellemzők szerinti csoportbontás lehetősége
• teljes csoportátlaghoz viszonyított (relatív) kompetenciaértékek bemutatása

Ajánlatkérés << vissza az előző oldalra